Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@20:55:29 GMT

این ماده غذایی نقرس را درمان می‌کند!

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۴۶۸۱

این ماده غذایی نقرس را درمان می‌کند!

به گزارش جام جم آنلاین، نقرس یک نوع بیماری آرتروزی است که می‌تواند بر روی مفاصل و قسمت‌های مختلف بدن تاثیر بگذارد، این بیماری بیشتر در گوش‌ها، دست‌ها، مچ دست‌ها، مچ پا و زانو دیده می‌شود. برای درمان نقرس روش‌های مختلفی وجود دارد، هم استفاده از دارو و هم استفاده از روش‌های طبیعی و گیا‌هان مختلف را می توانیم امتحان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از روش‌های درمان نقرس، درمان با سرکه سیب است که در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم.

اسید اوریک در مفاصل جمع شده و بلور‌هایی را تشکیل داده که منجر به التهاب و تورم می‌شوند. دلیل آن می‌تواند تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن و یا دفع کم این اسید از بدن باشد. به هر حال افرادی زیادی هستند که به این بیماری دچار می‌شوند.
کسی که نقرس دارد باید از خوردن مواد غذایی زیادی خودداری کند. علاوه بر مواد غذایی مصرف زیاد الکل، چاقی، استرس بیش از حد، عدم ورزش، رژیم غذایی ضعیف، مصرف آسپیرین بالا، یائسگی و سابقه خانوادگی، احتمال ابتلا به نقرس را افزایش می‌دهند. باید توجه داشت که این بیماری در مردان بیشتر از زنان است.

از علائم این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

درد حاد
تورم
حساسیت شدید
التهاب مفاصل

این نشانه‌ها خودشان را بیشتر در هنگام شب و صبح زود بروز می‌دهند. زندگی با نقرس آسان نیست. درد و التهاب مفاصل می‌تواند فعالیت‌های روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین نقرس با سایر مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، دیابت و سنگ کلیه اسید اوریک مرتبط است، بنابراین مهم است که آن را در سریع‌ترین زمان ممکن درمان کنید.

سرکه سیب از خرد کردن و به دست آوردن آب آن شروع به ساخته شدن می‌کند. سپس به آن مخمر مجاز زده می‌شود تا شروع به تخمیر کند. اسید استیک جزء اصلی سرکه سیب سیب است و دارای قدرت افزایش جذب مواد معدنی و حیاتی از رژیم غذایی می‌باشد.

این اسید حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین B و C بوده و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که برای نقرس بسیار مفید است. در اینجا برخی از فواید سرکه سیب برای بیماران نقرسی را خواهید خواند.

اسید آمینه سرکه سیب برای بیماران نقرسی مفید است.
سرکه سیب، به عنوان یک پاک کننده طبیعی و سم زدا است که می‌تواند به دفع برخی مواد مضر مانند اسید اوریک از بدن کمک کند. سطح اسید اوریک بالا عامل اصلی نقرس است و همچنین می‌تواند باعث استرس اکسیداتی شود.

در سرکه سیب اسیدی به نام اسید مالیک وجود دارد که می‌تواند اسید اوریک بدن را دفع کرده و به بیماران نقرسی کمک کند. همچنین در سرکه سیب مقداری ویتامین C نیز وجود دارد که برای بیماران نقرسی مفید است.

افزایش سطح PH ادرار
PH ادرار به طور طبیعی کمی اسیدی است به همین دلیل هم دفع اسید اوریک از بدن کمتر اتفاق می‌افتد (از طریق ادرار). به همین دلیل هم قلیایی کردن ادرار برای دفع بیشتر اسید اوریک بسیار منطقی می‌باشد.

سرکه سیب در قلیای کردن و افزایش سطح PH ادرار بسیار موثر است به همین دلیل هم می‌توان از سرکه سیب برای درمان نقرس استفاده کرد. در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه معتبر ثابت کرد که با قلیایی کردن ادرار سطح دفع اسید اوریک از بدن بسیار افزایش پیدا می‌کند.

مبارزه با چاقی
چاقی می‌تواند شانس ابتلا به نقرس را افزایش دهد، و کاهش وزن می‌تواند به کاهش سطح اسید اوریک کمک کند. در سال ۲۰۱۰ میلادی یک تحقیق انجام شد که در طی آن ۱۲۰۰۰ مرد بین ۳۵ تا ۵۰ سال مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه این تحقیقات به این صورت بود که کسانی که تغییر وزن نداشند ۴ برابر اسید اوریک بیشتری نسبت به کسانی که وزن خود را کاهش داده بودن داشتند.
سرکه سیب تاثیر زیادی در کاهش وزن دارد. این سرکه می‌تواند میزان چربی مضر بدن را کاهش دهد. به همین دلیل هم می‌توانید اقدام به درمان نقرس با سرکه سیب کنید.

سرکه سیب خاصیت ضد التهابی دارد
افزایش التهاب در بدن می‌تواند احتمال نقرس را بالا ببرد. بنابراین، یک برنامه درمان باید شامل مراحل خاصی برای کاهش سطح التهاب در بدن باشد. سرکه سیب خاصیت ضدالتهابی دارد که همین امر هم باعث شده است که به عنوان یک درمان برای نقرس محسوب شود.
مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شده است خاصیت ضد التهابی سرکه سیب را ثابت کرده‌اند، ولی هنوز مطالعه معتبری بر روی انسان‌ها انجام نشده است.

حال که بافواید سرکه سیب برای بیماران نقرسی آشنا شدید بهتر است که بدانید چگونه باید آن را مصرف کنید تا در بهبود روند درمان بیماری به شما کمک کند.

سرکه سیب با آب
برای این منظور این مراحل را طی کنید:

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب خام را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید.
کمی عسل و لیمو به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
روزانه ۲ تا ۳ بار این نوشیدنی را بخورید.

مصرف سرکه سیب با آب بسیار مهم است، زیرا از کم آبی بدن جلوگیری می‌کند. کم بودن آب بدن درد نقرسی‌ها را بسیار افزایش می‌دهد. مصرف بیشتر مایعات به دفع بیشتر اسید اوریک از بدن کمک می‌کند.

شما همچنین می‌توانید سرکه سیب سرکه را به آب گیلاس اضافه کنید که برای مبارزه با التهاب نیز مفید است.

مصرف سرکه سیب با سودا آشپزی
زمانی که سرکه سیب را به سودای آشپزی استفاده می‌کنید. سطح قلیایی ادرار شما افزایش پیدا می‌کند که فواید آن را در بالا به شما گفتیم. همچنین این ترکیب به کاهش درد نقرس نیز کمک خواهد کرد.

اینگونه عمل کنید:

½ قاشق چای خوری سودا و ۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب خام را به یک لیوان آب اضافه کنید.
شروع به مخلوط کردن این محلول کنید
۳۰ دقیقه قبل از غذا این ترکیب را بخورید
یک یا دوبار در روز انجام شود.

توجه: این محلول را حتما باید قبل از غذا میل کرده و معده خود را خالی نگذارید. اگر این محلول را خورده و بعد ۳۰ دقیقه چیزی میل نکنید و معده شما خالی بماند ممکن است که موجب درد در معده شما شود و عوارض دیگر.

پوشاندن ناحیه درد با سرکه سیب
درمان نقرس با سرکه سیب فقط محدود به خوردن سرکه نمی‌شود.
شما می‌توانید ناحیه‌ای که در آن احساس درد می‌کنید را با سرکه بپوشانید. به صورت زیر عمل کنید:

یک پارچه را داخل سرکه سیب فرو برده و خارج کنید
آن را فشرده و مایع اضافه را خارج کنید.
سپس این پارچه را در محلی که احساس درد دارید گره بزنید.
با یک پوشش پلاستیکی و یا باند ACE پارچه را بپوشانید.
این کار را هر شب قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید.

اسپری کردن سرکه سیب
یک بطری اسپری را پر از سرکه سیب خام کرده و آن را به ناحیه‌ای که احساس درد دارید اسپری کنید. برای اینکه تاثیر آن بیشتر شود بطری را در داخل یخچال قرار دهید. سرد بودن مایع باعث می‌شود که درد کاهش پیدا کند.

مکعب‌های یخ‌زده سرکه سیب
درمان نقرس با سرکه سیب به صورت یخ نیز می‌تواند انجام شود.
برای این منظور این کار‌ها را انجام دهید:

قالب‌های مکعبی یخ خود را با سرکه سیب پر کرده و در یخچال قرار دهید تا به یخ تبدیل شوند
مکعب‌های یخ زده را در یک حوله نازک قرار دهید.
حوله حاوی یخ را در ناحیه نقرسی بگذارید به مدت ۵ دقیقه
در صورت نیاز می‌توانید این کار را تکرار کنید.

قرار دادن ناحیه نقرسی در سرکه سیب

از آنزیم‌ها و اسید‌های موجود در سرکه سیب می‌توانید برای بهبود نقرس استفاده کنید. به این صورت که:
یک فنجان سرکه سیب را با ۴ فنجان آب گرم و یا ولرم مخلوط کنید و در داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
ناحیه نقرسی خودتان را در داخل این محلول به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.
این کار را یک یا دوبار در روز انجام دهید.

عوارض جانبی سرکه سیب
هیچ درمانی بدون عوارض نیست. درمان نقرس با سرکه سیب نیز برخی عوارض را به دنبال خواهد داشت. اگر از سرکه سیب استفاده نمی‌کنید پیشنهاد می‌کنیم که تعداد دفعات و مقدار سرکه سیب روش‌های بالا را کاهش دهید تا عوارضی برای شما نداشته باشد.

سرکه سیب را زیاد مصرف نکنید چراکه ممکن است باعث عوارضی مانند عوارض زیر شود.

کاهش فشار خون
کاهش قند خون
سردرد
تهوع
سرگیجه
احساس ناخوشایندی

اگر چنین عواضی را بعد از مصرف احساس کردید سریع مقدار آن را کاهش داده و یا کلا آن را قطع کنید.
حتما قبل از انجام هر کدام از این روش‌ها با پزشک متخصص خود مشورت داشته و از او اجازه این کار‌ها را بگیرید.

توصیه‌های اضافی برای افراد نقرسی
کار‌هایی نیز وجود دارد که شما باید علاوه بر درمان نقرس با سرکه سیب انجام دهید.

برای خوردن دارو‌های مختلف حتما به پزشک مراجعه کرده و از او کمک بخواهید.

سریعا اقدام به کاهش وزن خود کنید

از استفاده از غذا‌هایی که اسید اوریک را افزایش می‌دهند بپرهیزید. مانند گوشت قرمز

از مشروبات الکلی به هیچ وجه استفاده نکنید

تحرک بدن خود را افزایش دهید. در روز ۳۰ دقیقه دو چرخه سواری کنید (۵ روز هفته)

بدن خود را از آب سیراب کنید. بدن شما نباید کم آب باشد

نوشیدنی‌های شیرین را محدود کنید

گیلاس را در رژیم غذایی خود قرار دهید.   منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بیماری عوارض نقرس درمان نقرس با سرکه سیب اسید اوریک از بدن همین دلیل هم سرکه سیب سرکه سیب سرکه سیب انجام دهید قرار دهید روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۴۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند