Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العین، نقرس نوعی بیماری دردناک از آرتروز است و  هنگامی رخ می‌دهد که مقادیر زیادی اسید اوریک در خون باعث تشکیل بلور‌ها در داخل و اطراف مفصل می‌شود.

اگرچه داشتن رژیم غذائی خاص، درمانی برای نقرس نیست، اما ممکن است به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند، خطر حملات را کاهش دهد و روند پیشرفت آسیب مفصل را کند کنَد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مضرات مصرف مواد قندی برای مبتلایان به نقرس

دکتر نهلا عبدالوهاب مشاور مشکلات مرتبط با باکتری، ایمونولوژی و تغذیه در بیمارستان دانشگاه قاهره در مصر، در مورد لزوم فرق قائل شدن بین اسید اوریک و ماده پورین هنگام صحبت در مورد نقرس توضیح داد.

عبدالوهاب می‌گوید که دو دلیل برای تشکیل پورین وجود دارد، دلیل اول داخلی است که بر اثر تجزیه سلول تشکیل می‌شود تا کبد آن را جذب کرده و به اسید اوریک تبدیل کند و دیگری خارجی است که به دلیل خوردن غذا‌های ناسالم و قند‌ها در نسبت زیاد ایجاد می‌شود.

او با اشاره به اینکه بلور‌های اسید اوریک روی مفاصل دردناک رسوب می‌کنند، مجموعه توصیه‌هایی را برای بیماران نقرس ارائه داده است که باید هنگام خوردن افطاری در ماه رمضان مورد توجه قرار گیرد:

مصرف مقدار زیادی سبزیجات در بازه زمانی افطار تا سحر مهم است، زیرا آن‌ها حاوی پتاسیم هستند که یک عنصر مهم برای بیماران نقرس است.

از غروب آفتاب تا سحر مقدار زیادی آب بنوشید.

از خوردن مقدار زیادی شیرینی خودداری کنید. مواد قندی درد و التهاب مفاصل را چند برابر می‌کند.

کاهش غذا‌های حاوی کربوهیدرات بسیار مهم است.

برای جلوگیری از رسوب یورک اسید، زیاد گوشت نخورید.

از خوردن اجزای داخلی حیوانات مانند مغز، روده داخلی و ... خودداری کنید.

نوشیدن آب با لیمو در هر زمان، چه قبل از خوردن افطاری یا قبل از خوردن سحری برای نقش آن در از بین بردن مقادیر بالای اسید اوریک در خون، بسیار مهم است.

برای جلوگیری از رسوب اسید اوریک و آرتروز، سطح قند خون خود را کنترل کنید.

بیشتر بخوانید

ماه رمضان فرصتی طلایی برای ترک سیگار روزه‌داران بین افطار تا سحر چه مقدار مایعات بنوشند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری نقرس وعده افطاری ماه رمضان اسید اوریک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۴۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد