Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@06:08:35 GMT

بیماری‌های کلیوی در کمین مبتلایان به نقرس

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۶۰۶۵

بیماری‌های کلیوی در کمین مبتلایان به نقرس

بررسی‌های اخیر محققان نشان می‌دهد افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بیماری مزمن کلیه (CKD) منجر به از دست‌دادن تدریجی عملکرد کلیه‌ها می‌شود. عوامل خطرآفرین این بیماری شامل فشار خون بالا، دیابت و سیگار کشیدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقرس نیز نوعی التهاب مفاصل است که علائمی مانند تورم، قرمزی و درد شدید مفاصل را به همراه دارد. این بیماری به دلیل افزایش مقدار اسید اوریک در خون به وجود می‌آید؛ در واقع رسوب بلورهای اسید اوریک در بدن باعث تحریک سلول‌های ایمنی بدن شده و التهاب و درد مفاصل را به وجود می‌آورد.

محققان در بررسی‌های پیشین خود به رابطه بین نقرس و عملکرد کلیه اشاره کرده‌اند. برای مثال نتایج یک مطالعه‌ که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد نشان داد عملکرد ضعیف کلیه، یک عامل خطرآفرین برای بیماری نقرس است. تحقیقات دیگر  که روی حیوانات انجام شد، ثابت کرد افزایش میزان اسید اوریک در خون به کلیه‌ها آسیب وارد می‌کند. گروهی از محققان انگلیسی به منظور پی‌بردن به رابطه بین بیماری نقرس و نارسایی کلیه، اطلاعات پزشکی ۶۸ هزار و ۸۹۷ فرد را با میانگین سنی بالای ۱۸ سال و مبتلا به بیماری نقرس، مورد مطالعه قرار دادند. گروه کنترل نیز شامل ۵۵۴ هزار و ۹۶۴ فرد بود که به بیماری نقرس مبتلا نبودند.

محققان هر دو گروه را به مدت سه سال و ۶ ماه مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها در حین انجام مطالعه، جندین عامل مانند فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن، مصرف الکل، بیماری قلبی و داروهایی را که بر عملکرد کلیه‌ها اثر می‌گذارد، ارزیابی کردند. نتایج بررسی‌های جدید نشان داد افرادی که به بیماری نقرس مبتلا بودند، ۲۹ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه قرار داشتند.

محققان دریافتند افزایش مقدار اسید اوریک برای عملکر کلیه‌ها بسیار مضر است و مبتلایان به نقرس بیشتر از سایر افراد به نارسایی کلیه دچار می‌شوند. بر اساس یافته‌های جدید، بیماری نقرس یک عامل خطرآفرین مستقل، برای پیشرفت بیماری مزمن کلیه و نارسایی کلیه است. به گفته محققان، بیماری مزمن کلیه بسیار شایع است، اما اگر عوامل خطرآفرین آن را بشناسیم، می‌توانیم این بیماری را کنترل کنیم. 

نتایج این مطالعه در مجله BMJ Open منتشر شده است.

کد خبر 387896

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی بیماری کلیوی درمان نقرس نارسایی کلیه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان