Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@03:13:09 GMT

چرا به نقرس مبتلا مي‌شويم؟

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۴۸۹۷۲

چرا به نقرس مبتلا مي‌شويم؟

خبرگزاري آريا -

نوشيدن سه تا چهار فنجان قهوه در طول روز موجب کاهش تداوم حملات نقرس مي‌شود
نقرس در اثر افزايش اسيد اوريک در خون به وجود مي‌آيد و در اين بين دريافت زياد مواد غذايي حاوي اسيد آمينه‌ي "پورين" يکي از عوامل افزايش دهنده اسيد اوريک است.
نقرس يکي از انواع بيماري‌هاي ورم مفاصل است که با درد همراه مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسيد اوريک اضافي موجود در خون به شکل کريستال‌ در مفاصل ته‌نشين شده و باعث قرمزي، متورم و گرم شدن، درد و التهاب يک يا چند مفصل مي‌شود که بيشتر در قوزک، پاشنه و انگشت شست پا، زانو و آرنج ظاهر مي‌شود.
حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس مي‌شوند و در اين بين زنان پيش از يائسگي، جزو گروه درگير با نقرس هستند.
آيا شما در معرض خطر ابتلا به نقرس هستيد؟
برخي مشکلات احتمال بروز نقرس را افزايش مي‌دهند؛ اين مشکلات و بيماري‌ها شامل افزايش فشار‌خون، ديابت نوع 1 و 2، کلسترول بالا، مشکلات گوارشي، کاهش توده عضلاني، چاقي، مصرف غذا‌هاي پورين دار، گرسنگي يا کم خواري، بيماري‌هاي کليوي و لوسمي (سرطان خون) و پسوريازيس (نوعي بيماري پوستي) و ناهنجاري در هموگلوبين است.

نقرس در اثر افزايش اسيد اوريک در خون به وجود مي‌آيد
علائم بيماري نقرس
درد شديد و قرمزي مفصل شست پا علامت مشخصه بيماري نقرس است؛ البته ممکن است اين بيماري با ورم و درد مفاصل ديگر مانند مچ پا يا زانو نيز خود را نشان دهد اما حالت اول بيشتر شايع‌ است.
در صورت حضور طولاني مدت اسيداوريک بالا در بدن، ممکن است بلور‌ها با رسوب کردن در بافت کليه تمام بدنه کليه را تخريب و بيمار را دچار نارسايي کامل کليه‌ها کنند.
در افراد مبتلا به نقرس، رسوب بلور‌هاي اسيداوريک در بافت‌هاي ديگر بدن مانند زير‌پوست به‌خصوص پوست آرنج و مچ دست به‌صورت برجستگي ديده مي‌شود که مي‌تواند باعث التهاب بورس مفاصل و درد شود، اين برجستگي‌هاي زگيل مانند که در لاله گوش نيز ديده مي‌شوند، علامت خاص نقرس است.
خوردني‌هاي مفيد براي درمان بيماري نقرس
مصرف سبزي و ميوه زياد و کسب ويتامين C از علائم اين بيماري کاسته و با کاهش التهاب، ميزان اسيد اوريک خون را کم مي‌کند. بنا بر تحقيقات انجام شده نوشيدن روزانه يک ليوان شير کم چرب به کاهش علائم بيماري کمک مي‌کند؛ در واقع هدف، مصرف سه وعده لبنيات کم چرب در روز است.

درد شديد و قرمزي مفصل شست پا علامت مشخصه بيماري نقرس است
مبتلايان به نقرس از خوردن چه مواد غذايي پرهيز کنند؟
مبتلايان به نقرس بايد مصرف گوشت قرمز، ماهي و غذا‌هاي دريايي را به دليل پورين‌هاي موجود در آن‌ها به يک وعده در روز محدود و به جاي آن از ساير منابع پروتئيني همچون لبنيات و پروتئين‌هاي گياهي استفاده کنند، به همين دليل از مصرف نوشيدني‌هاي الکلي اجتناب کرده و از نوشيدن آب ميوه و ساير نوشيدني‌هاي حاوي قند خودداري کنند، زيرا قند ميوه نقرس را بدتر مي‌کند.
گفتني است؛ نوشيدن سه تا چهار فنجان قهوه در طول روز موجب کاهش تداوم حملات نقرس مي‌شود.
منبع: yjc.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۸۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند